Hyppää pääsisältöön

Fintrafficin meriliikenteenohjaus mukaan kansainväliseen BESPORT-innovaatiohankkeeseen - tähtäimessä entistä ekologisemmat satama- ja logistiikkaketjujen toiminnot

Suomi on johtavia maita merenkulun ja satamateollisuuden digitalisoinnissa ja hiilijalanjäljen pienentämisessä. BESPORT-hankkeen tavoitteena on integroida digitaalisia ja vihreitä ratkaisuja päivittäiseen satamatoimintaan sekä tehostaa koko logistisen ketjun toimintaa matkalla kohti digitaalista ja vihreää merenkulun tulevaisuutta.

"Fintrafficin meriliikenteenohjaus on BESPORT-hankkeessa mukana projektikumppanina. Hanke tukee hyvin ekosysteemityötämme, jossa tiiviillä merellisten toimijoiden yhteistyöllä ja uusilla digitaalisilla ratkaisuilla pyritään edistämään merenkulun ja sen logististen ketjujen digitalisaatiota sekä entistä vihreämmän merenkulun syntyä", summaa Fintrafficin meriliikenteenohjauksesta hankepäällikkö Olli Soininen.

BESPORT on kansainvälinen innovaatiohanke. Fintrafficin lisäksi hankkeessa ovat kumppaneina mukana Awake.ai, Kalmar, IOXIO, Steveco ja Visy. Hankkeen koordinoijana toimii Teknologian tutkimuskeskus VTT. 

Lisätiedot: Fintrafficin meriliikenteenohjaus, Miikka Kälvinmäki ja Olli Soininen

Jaa