Hyppää pääsisältöön

Autoilija, nyt on syytä varautua liukkaisiin ajokeleihin - varaa normaalia enemmän aikaa alkuviikon työmatkaliikenteeseen

Ajokelit ovat muuttumassa sunnuntaina 21.1. aamupäivästä alkaen suuressa osassa maata huonoiksi, aivan pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Nopeasti lauhtuva keli, jäätävä tihkusade sekä lumi- tai räntäsade tekevät ajokeleistä vaikeat.  

Huonot ajokelit jatkuvat koko alkuviikon, mikä on hyvä ottaa huomioon myös työmatkaliikenteessä, johon on syytä varata normaalia enemmän aikaa. Huonoissa ajo-olosuhteissa korostuvat turvavälit edellä ajavaan sekä kelien mukainen tilannenopeus. 

"Ajokelit ovat muuttumassa nyt liukkaiksi, ja samalla liikenteen onnettomuusriskit kasvavat. Liukkailla ja sohjoisilla teillä jarrutusmatkat ovat pitkät, joten pidetään turvavälit kunnossa ja ajonopeudet kelien mukaisena, jotta saadaan liikenne sujumaan turvallisesti myös vilkkaimpaan työmatkaliikenteen aikaan", muistuttaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta yksikönpäällikkö Eero Sauramäki

Katso ajokeli ja liikennetiedotteet Suomen pääteiltä osoitteesta liikennetilanne.fintraffic.fi. Voit myös ladata Fintraffic Mobiili -sovelluksen itsellesi ilmaiseksi Google Playsta tai App Storesta, jolloin ajantasainen liikennetilanne kulkee koko ajan kätevästi mukana taskussasi. 

Jaa