Skip to main content
Kesäinen valtatie metsämaiseman ympäröimänä.

Trafiken till SRK:s sommarmöte orsakar köer särskilt i Uleåborgsområdet 26.6–1.7

Cirka 80 000 personer väntas delta i SRK:s sommarmöte, som ordnas i Muhos den 28 juni–1 juli. Det är bra att förbereda sig på att det stora evenemanget ska orsaka köer i vägtrafiken. Evenemanget påverkar trafikflödet betydligt, särskilt på olika håll i Uleåborgsområdet.

Beakta trafiktopparna och reservera tillräckligt med tid för resan

SRK:s sommarmöte, som ordnas i Muhos under det sista veckoslutet i juni, väntas orsaka köer i trafiken under flera dagar, särskilt på olika håll i Uleåborgsområdet. Det kommer över 12 000 fordon till evenemanget, varav ungefär hälften är personbilar med husvagn eller husbilar.

Trafiken till sommarmötet är som livligast onsdagen den 26 juni och torsdagen den 27 juni.
•    Nästan hälften av deltagarna anländer söderifrån längs riksväg 4, via Ala-Temmes och Tyrnävä. Detta påverkar trafikflödet på riksväg 4 och orsakar köer på landsväg 827 mellan Ala-Temmes, Tyrnävä och Muhos. Köerna kan även påverka funktionen av anslutningen från riksväg 4 till Ala-Temmes. När trafiken till sommarmötet är som livligast beräknas antalet fordon på landsväg 827 öka med 280 per timme.
•    Sommarmötestrafiken på riksväg 8 söderifrån, på riksväg 4 norrifrån samt från Uleåborgs stadsområde styrs via Uleåborg längs riksväg 22. För att förebygga köer programmeras trafikljusen på riksväg 22 så att det under trafiktopparna betydligt oftare än vanligt är grönt ljus för trafiken i huvudriktningen. Trafikflödet på riksväg 22 öster om Uleåborg beräknas uppgå till cirka 1 000 fordon under den livligaste timmen, varav sommarmötestrafikens andel är cirka 280 fordon.
•    Trafiken på riksväg 22 från Kajana antas inte stocka sig före Muhos, men sommarmötet kommer sannolikt att orsaka betydliga störningar i trafikflödet på riksväg 22 och landsväg 827 i Muhos under hela veckoslutet.

Trafiken med hemvändande sommarmötesgäster är som livligast söndagskvällen den 30 juni och måndagen den 1 juli. Då kan trafiktopparna till och med vara större än på onsdag och torsdag. För att minska olägenheterna styrs trafiken söderut till riksvägarna 4 och 8 i första hand via den planskilda anslutningen från Tyrnävä till Tupos.

ITM Finland önskar alla en säker resa! Information om hur trafiken flyter och om till exempel vägarbeten finns även i Traffic Management Finlands tjänst Trafikläget på adressen https://liikennetilanne.tmfg.fi/

Dela