Skip to main content
ANS Finland logo

Samarbetsförhandlingarna vid ANS-Finland har slutförts

ANS Finland anpassar sin verksamhet till följd av begränsningarna på grund av coronaviruspandemin. Efterfrågan på flygtrafiktjänster har förändrats till följd av inställda flyg på grund av coronaviruset och arbetsmängden har minskat väsentligt.

Samarbetsförhandlingar har förts under denna och föregående vecka. Vid förhandlingarna har representanter för bolaget och för personalen tillsammans kommit överens om anpassningsåtgärder.

- Situationen inom flygtrafiken har förändrats dramatiskt på en mycket kort tid. Vi har haft som mål att anpassa utgifterna inom en så kort tidsperiod som möjligt. Jag uppskattar personalens aktiva och tillmötesgående deltagande i samarbetsförhandlingsprocessen och engagemang i denna förändring som förhoppningsvis är så kortvarig som möjligt. Vi befinner oss tillsammans i den här situationen och vi klarar oss igenom den också tillsammans, säger ANS Finlands verkställande direktör Raine Luojus.

Som en följd av anpassningsåtgärderna permitterar ANS Finland alla sina anställda i olika enheter under perioden 6.4–31.5. och ändrar bland annat tidsschemat för stora investeringsprojekt. Planerna ändras eventuellt när man fått en mer exakt lägesbild över coronavirusepidemin som helhet och dess inverkningar på flygtrafiken.

- Situationen har förvärrats snabbt och inom flygtrafiken står vi inför en dramatisk förändring. I fråga om den här anpassningsprocessen är jag nöjd över att vi har kunnat samarbeta i god anda såväl med arbetsgivaren som hela personalen vid ANS Finland. Vårt mål är att klara oss igenom denna svåra situation tillsammans, berättar huvudförtroendeman Katariina Syväys på Finlands flygledarförbund SLJY.

Samarbetsförhandlingarna vid ANS Finland omfattar 415 ordinarie anställda. Den regelbundna trafiken från flygplatserna i Jyväskylä, Kajana, Karleby och Kemi har inställts helt fram till slutet av april. Antalet flyg på Helsingfors–Vanda och flera andra flygplatser har minskat väsentligt.

 

Dela

Etiketter