Hyppää pääsisältöön
Tieliikennekeskuksen näyttöjä, joissa maantieliikennettä

Uudellamaalla ollaan siirtymässä kesäkauden nopeusrajoituksiin – varovaisuutta liikenteeseen toivotaan etenkin Uudenmaan rajoilla

Uudellamaalla ollaan siirtymässä kesäkauden nopeusrajoituksiin ja talven ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen on alkamassa jo tällä viikolla. Nopeuksien kasvaessa ITM Finlandin tieliikennekeskus muistuttaa ennakoivan ajotavan tärkeydestä, jossa riittävät turvavälit ja vallitsevien keliolosuhteiden huomioiminen ovat avainasemassa.

"Vaihtuvien nopeusrajoitusten pääväylillä kesäkauden rajoituksia on voitu käyttää hyvissä ajo-olosuhteissa jo maaliskuun alusta. Nyt kun talven nopeusrajoitukset ovat vaihtumassa myös kiinteissä merkeissä, niin on hyvä olla valppaana, että oma ajotapa huomioi aina muuttuvat keliolosuhteet. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää myös Uudenmaan rajaliikenteeseen, jossa riittävät ajoetäisyydet ja tarkkaavainen väliaikaisten nopeusrajoitusmerkkien seuraaminen on nyt tärkeää", muistuttaa ITM Finlandin liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki.

Siirtyminen kesäkauden nopeusrajoituksiin tapahtuu Suomen maanteillä asteittain. Ensin kesäkauden nopeusrajoituksiin siirrytään Uudellamaalla, Kaakkois-Suomessa, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla. 8.4. lähtien siirtyminen aloitetaan myös Pohjois-Savossa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. Koko Suomessa kesäkauden nopeusrajoitukset otetaan käyttöön viimeistään 24.4. pois lukien huonokuntoiset tiet, joissa alennettuja nopeusrajoituksia voidaan jatkaa siirtymäkauden yli.

Jaa