Hyppää pääsisältöön
Tieliikenneohjaaja päätteellä.

Pasilan Teollisuuskatu-Veturitie -liikennetunnelit olleet liikenteen käytössä jo viikon

ITM Finlandin Helsingin tieliikennekeskuksen hallinnoimat Teollisuuskatu-Veturitie -tunnelit ovat olleet viikon liikenteen käytössä. Liikenne on vielä maltillista, mutta kasvua odotetaan jo lähipäiville. Edistyksellisissä uusissa tunneleissa on käytössä nykyaikainen turva- ja ohjausjärjestelmä ja liikenteen turvallisuutta seurataan 24/7.

Keski-Pasilan uudet Teollisuuskatu-Veturitie -liikennetunnelit ovat olleet ajoneuvoliikenteen käytössä 8.10. alkaen. Maan alle rakennettu yli 300 metriä pitkä Teollisuuskadun ajoneuvoliikenteen tunneli yhdistää nyt Itä- ja Länsi-Pasilan ja sen kautta pääsee autolla Teollisuuskadulta ratojen ali Veturitielle, jossa uusi Veturitien tunneli ohjaa liikennettä eteenpäin pian avautuvan Triplan alitse. 

Teollisuuskadun uuden tunnelin liikennemääräksi on arvioitu tulevaisuudessa jopa 2 200 ajoneuvoa tunnissa. ITM Finlandin Helsingin tieliikennekeskus vastaa Teollisuuskatu-Veturitie -tunneleiden liikenteen turvallisuudesta ja häiriönhallinnasta. 

"Teollisuuskatu-Veturitie -liikennetunneleissa käytetään nykyaikaista turva- ja ohjausjärjestelmää. Liikennettä tarkkaillaan kaikkiaan 25 kamerasta, joiden kautta liikennekeskuksemme päivystäjät seuraavat jatkuvasti 24/7 -periaatteella, että liikenne sujuu turvallisesti", kertoo ITM Finlandin Helsingin tieliikennekeskuksen päällikkö Kari Tarkki.

Teollisuuskatu-Veturitie -tunneleiden liikennemäärät ovat ensimmäisen käyttöönottoviikon aikana olleet vielä maltillisia ja liikenne on sujunut hyvin ilman häiriöitä. 

"Juuri liikenteelle avatut Teollisuuskatu-Veturitie -tunnelit ovat kokonaan uutta tieverkkoa ja kasvavien liikennevirtojen siirtyminen Pasilan aseman edustalta alas tunneliin vaikuttaa positiivisesti alueen liikenteen sujuvuuteen. Tunneleiden käyttöönotto on sujunut hyvin, joskin liikennevirrat ovat tunneleissa tällä hetkellä vielä hyvin maltillisia. Muutosta liikennemääriin on kuitenkin odotettavissa jo muutaman päivän päästä, kun Tripla 17.10. avautuu", jatkaa Helsingin tieliikennekeskuksen päällikkö Kari Tarkki.

Pasilaan menossa? Katso kartta alueen uusista liikennejärjestelyistä.

Jaa