Hyppää pääsisältöön
kännykkää käyttävä mies

Liikenteessä tieto helpottaa tuskaa: Liikennetilanne-sovellukseen uutta sisältöä tieliikenteen olosuhteista ja junaliikenteestä

Julkaistu 30.1.2020

Liikenteenohjauskonserni Traffic Management Finland on julkaissut uuden version suositusta Liikennetilanne-sovelluksestaan. Sovellukseen on lisätty uusina ominaisuuksina entistä tarkempaa tietoa muun muassa tieliikenteen olosuhteista ja muuttuvista opasteista. Lisäksi palvelun kautta on saatavilla tietoa mm. junien reaaliaikaisista aikatauluista.

”Viime vuonna julkaisemamme Liikennetilanne-sovelluksen suosio on osoittanut, että kuluttajat kaipaavat aktiivisesti lisää tietoa, joka helpottaa jokapäiväistä liikkumista. Liikenteessä tieto helpottaa tuskaa. Sovelluksessa on nyt päivityksen jälkeen saatavilla mm. tieliikenteen muuttuvat opasteet nopeusrajoitus- ja varoitustietoineen, tiesääasemien informaatio sekä tarkennettu ajokeliennuste. Lisäksi junaliikenteestä on tarjolla matkaketjuja sujuvoittavaa tietoa entistä helpommin samasta paikasta”, kertoo sovellusta kehittävä Tomi Lehtola Traffic Management Finlandista.

Jatkossa Traffic Management Finlandin tavoitteena on kehittää mobiilisovellusta niin, että se tukee entistä saumattomammin työmatkaliikennettä.

Liikennetilanne-sovellus on kuluttajanäkymä valikoituun, Traffic Management Finlandin tarjoamaan liikennetietoon, jota on saatavilla avoimessa Digitraffic-palvelussa. Digitrafficissa olevan liikennetiedon käyttömäärät ovat olleet kasvussa. Vuonna 2019 palveluun tehtiin jo 14 miljoonaa rajapintakutsua päivässä. Tietoa hyödynnetään Liikennetilanne-sovelluksen lisäksi muun muassa tieliikenteen navigaatiojärjestelmissä.

Jaa