Hyppää pääsisältöön
Keilaniemen ilmakuva, jossa kesäistä kuvitettua kaupunkimaisemaa.

Kehä I:n uudessa tunnelissa Keilaniemessä suoritetaan pelastusharjoituksia tulevien viikkojen aikana

Kehä I Keilaniemessä -hankkeen tunnelityöt ovat edenneet pelastusharjoitusvaiheeseen. Pelastusharjoituksia järjestetään yhteensä neljänä eri päivänä kahden viikon aikana. Toukokuun 8. päivä tunnelissa järjestetään avoimet ovet -tilaisuus.

Pelastusharjoitukset järjestetään Kehä I:sen uudessa tunnelissa seuraavina ajankohtina:

  • keskiviikkona 3.4.
  • torstaina 4.4.
  • tiistaina 9.4.
  • keskiviikkona 10.4.

Pelastusharjoitukset alkavat aamupäivällä ja jatkuvat yleensä iltapäivän puolelle. Harjoituksissa käytetään savua, joka saattaa levitä tunnelin ulkopuolelle. Savu on kuitenkin vaaratonta. Paikalle on tulossa useita hälytysajoneuvoja, mikä saattaa aiheuttaa jonkin verran häiriötä tunnelin ohiajavalle liikenteelle.

– Harjoituksen tarkoituksena on eri viranomaisten välisen sujuvan yhteistyön harjoittelu ja tunnelitekniikan käytön testaus onnettomuuksiin liittyen, Hannu Lehtikankare hankkeen rakennuttajana toimivalta Espoon kaupungilta kertoo.

Tunnelissa järjestetään avoimet ovet -tilaisuus keskiviikkona 8.5. klo 16–19, jolloin yleisöllä on mahdollisuus tutustua tunneliin ennen sen varsinaista käyttöönottoa. Tilaisuuden ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin hankkeen Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/kehayksikeilaniemi.

Turvallista liikkumista tunnelissa

Pelastuslaitoksen, tieviranomaisten, hätäkeskuksen ja poliisin yhdessä rakennushankkeen toteuttajien kanssa järjestämät pelastusharjoitukset ovat osa tunneliturvallisuudesta huolehtimista. Tunneliturvallisuudesta vastaavat osaltaan myös henkilöautoilijat ja ammattiliikenne päivittäisessä liikenteessä. Väyläviraston verkkosivuilta on saatavilla lisätietoa tunneliturvallisuusvarustuksesta sekä tienkäyttäjän ohjeistukset: https://vayla.fi/tieverkko/turvallisuus/tunneliturvallisuus.

Sivustolla kerrotaan muun muassa, miten autoilijan tulee toimia, mikäli tunnelissa sattuu tulipalo tai onnettomuus.

Lisätietoja:
Hannu Lehtikankare, rakennuspäällikkö, Espoon kaupunki, puh. 040 518 2992, hannu.lehtikankare@espoo.fi

Kari Tarkki, liikennekeskuspäällikkö, Helsingin tieliikennekeskus, ITM Finland, puh. 040 673 6450, kari.tarkki@tmfg.fi

Tuomo Ratia, kunnossapitovastaava, Uudenmaan ELY-keskus, puh. 0295 020 927, tuomo.ratia@ely-keskus.fi

Kehä I Keilaniemessä -rakennushanke toteutetaan 2016–2019 Espoon kaupungin ja Väyläviraston yhteistyönä. Urakan toteutuksesta vastaa SRV. www.espoo.fi/kehayksi, https://www.facebook.com/kehayksikeilaniemi

Liikenteelle käyttöönotettavan tunnelin hallintoviranomaisena toimii Traficom Finland, hallinnoijana Uudenmaan ELY-keskus ja tunnelin teknisten järjestelmien vastuutahona valtion uusi erityisyhtiö Intelligent Traffic Management Finland Oy (ITM Finland), jonka operoima Tieliikennekeskus valvoo tunnelin käyttöä ja turvallisuutta ympäri vuorokauden.

Jaa