Hyppää pääsisältöön
Kartta tietokoneen näytöllä

Kaarinantien ja valtatien 1 rampin liikennevalot käyttöön

Kaarinantien (MT 2200) ja valtatien 1 rampin liikennevalot otetaan käyttöön 19.12.2019.
Liikennevalot toimivat jatkossa ympärivuorokautisesti ja niiden toiminta säätyy automaattisesti aina kulloisenkin liikennetilanteen mukaan.

”Liikennevalojen testaus tapahtuu 19.12. käyttöönoton yhteydessä, jonka jälkeen niiden toimintaa seurataan vielä tehostetusti noin kuukauden ajan. Tarkempi liikennetekninen seuranta liikennevaloille tehdään 8.1.2020, kun liikenne on palautunut normaaliksi. Tänä aikana varmistamme, että valo-ohjaus toimii suunnitellulla tavalla eri liikennetilanteissa sekä liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta tarkoituksenmukaisesti”, kertoo ITM Finlandin infrahankkeiden projektipäällikkö Olli Rossi.

Kaarinantien uusien liikennevalojen rakentamisen perusteena ovat olleet liikenneturvallisuuden ja liikenteellisen toimivuuden varmistaminen, jossa valoilla mahdollistetaan valtatieltä 1 vasemmalle Paraisten suuntaan kääntyvän liikenteen liittyminen liikennevirtaan turvallisesti. Rakennuttamisesta on vastannut ITM Finland ja rakennussuunnitelmien laatimisesta Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Olli Rossi, ITM Finland

Jaa