Hyppää pääsisältöön
Lähikuva rautatieaseman infotaulusta

Junaliikenteen web-aikataulupalveluihin näkyviin nyt myös ”viime hetken” -laiturimuutokset

Finrailin avointa dataa hyödyntävistä junaliikenteen web-aikataulupalveluista on saatavissa entistä ajantasaisempaa tietoa.

Finrailin käyttämään TMFG:n Digitraffic-palveluun on tehty uusi päivitys, jonka ansiosta junaliikenteen avoimesta datasta on saatavissa nyt myös ”viime hetken” -laiturimuutokset. Tästä hyötyvät etenkin junaliikenteen web-aikataulupalvelut, jotka saavat laiturimuutoksista vastaavat tiedot kuin asemalaiturien näyttölaitteet.

"Tarjoamme matkustajainformaatiotietoa avoimen rajapinnan kautta eri sovelluskehittäjien käyttöön, jossa tavoitteenamme on mahdollisimman reaaliaikainen tiedonsiirto. Tehdyn päivityksen myötä matkustajat ja vaikkapa heitä junalta vastaantulevat näkevät avointa dataa käyttävistä web-aikataulupalveluista heti, jos junan laituri on esimerkiksi ratatöistä johtuen poikkeuksellisesti muuttunut", kertoo Finrailin tuotepäällikkö Teemu Sirkiä.

Uusi ominaisuus ei vaadi sitä käyttävältä aikataulupalvelulta erityisiä päivityksiä, sillä avoimen datan rajapinta päivittää junan tietoja automaattisesti. Jos avointa dataa hyödyntävä sovellus on siis näyttänyt jo aiemmin raidetiedon ja päivittää esimerkiksi junan ennusteita junan kulkiessa, päivittyy myös viime hetken raidetieto sovellukseen.