Hyppää pääsisältöön

Hyvän mielen piirustuskisan työt ihastuttivat

Julkaistu 9.7.2020

Viimeksi muokattu 27.7.2020

Traffic Management Finland järjesti kaikille avoimen hyvän mielen piirustuskilpailun. Kisassa tyyli oli vapaa ja inspiraatio sai viedä mukanaan. Muita vaatimuksia ei ollut kuin liikennevälineen näkyminen teoksessa. Kilpailuun tuli upeita piirustuksia eri-ikäisiltä taidokkailta taiteilijoilta.

Kilpailussa oli kolme sarjaa: ensimmäinen lasten sarja oli 0-6-vuotiaille, toinen lasten sarja oli 7-12-vuotiaille. Lisäksi on aikuisten sarja, johon kuuluivat 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Jokaisesta sarjasta valittiin kolme ”parasta ja mieleenpainuvinta” työtä. Lisäksi kunniamaininnan saivat yhteensä neljä teosta. Nämä kaikki palkitaan. Lisäksi kaikki muut saavat pienet muistamiset osallistumisestaan kisaan. Hyvän mielen kisa, kun oli kyseessä.

”Teoksissa matkustettiin mm. kotimaassa, Euroopassa, USA:ssa ja viidakossa. Lentokoneet, hälytysajoneuvot ja muut liikennevälineet näkyivät hienosti eri tyylisissä piirustuksissa. Kaikissa päällimmäisenä olivat tarina, toiminta ja kerronnallisuus yhdistettynä hyväntuulisuuteen sekä mukavaan matkafiilikseen. TOP3-valinta eri sarjoista oli todella vaikeaa, sillä työt olivat kerrassaan ihastuttavia”, kertoo viestintäpäällikkö Johanna Majamäki Traffic Management Finlandista.

Löydät kaikki kilpailuun osallistuneet teokset MP4-videona täältä tai PDF-koosteena täältä.

TOP3 sekä kunniamaininnat menivät seuraaville:

Lasten sarja 0-6-vuotiaille:

  1. Matka Kertulle kuplavolkkarilla (Viivi, 5)
  2. Lentsikka ja bussi (Antte, 4)
  3. Matkalla Espanjaan (Tuuli, 4)

Kunniamaininta: Kiva lento (Eevi, 6) sekä Baabaa-auto (Rene, 1)

Lasten sarja 7-12-vuotiaille:

  1. Maailma lentäjän silmin (Nuppu, 12)
  2. Matka pilvien päällä (Anna, 8)
  3. Maisemamatkailua (Aino, 10)

Kunniamaininta: Matka viidakkoon (Elli, 8) sekä Kesämatkalla Virossa (Oliver, 8)

Aikuisten sarja, 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat:

  1. Pyörällä perille! Piirustus kuvaa itseäni pyöräilemässä Japanissa, jonne haluaisin joskus tulevaisuudessa matkustaa. Pyrin työssäni japanilaiseen manga-tyyliin ja työssä on käytetty vesivärejä, puuvärikyniä ja tussia.  (Saara, 17)
  2. Matkalla Malagaan. Ajoimme kuvassa olevalla autolla Suomesta Espanjaan ja se oli yksi parhaimmista matkoistani. Pysähdyimme matkalla myös Chamonixissa, josta kuva on piirretty.  (Linnea, 15)
  3. Junamatkalla. "Kuin loskainen arki muuttuu seikkailuntäyteiseksi lomaksi, usvainen kesäyö helteiseksi päiväksi niin maisematkin muuttuvat junamatkalla kukkaniityistä ja kuusikoista kaupunkien sykkeeksi ja vatsan pohjaa kutittavat perhoset" (Hanne)

Kunniamaininta: Unelmamatkani oli Rammsteinin keikka Tallinnassa tänä vuonna, mutta keikka siirtyi ensi
vuodelle (Christa, 31).

Kiitos kaikille osallistuneille!

Sarjojen voittajat:

Pyörällä perille!

Matka Kertulle kuplavolkkarilla

Maailma lentäjän silmin

 

Jaa