Hyppää pääsisältöön

Finrail Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut Joensuussa ja Vainikkalassa

Finrail Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jonka kohteena on Joensuun ja Vainikkalan liikenteenohjaustoimipisteiden uudelleenjärjestelyt.

Finrail Oy kehittää toimintaansa niin, että toimintavarmuus sekä turvallisuus ja kustannustehokkuus paranevat mm. organisaatiorakennettaan kehittämällä. Tähän liittyen yhtiö harkitsee toimipaikkarakenteensa keskittämistä isompiin ohjauskeskuksiin, tässä tapauksessa Joensuun ja Vainikkalan toimintojen keskittämistä Kouvolaan. Tällaisissa ohjauskeskuksissa on esimerkiksi ympärivuorokautinen henkilökunnan läsnäolo ja toimintaa voidaan kehittää toimintaprosessien ja asiakaslähtöisyyden kannalta paremmin. Tämä kasvattaisi osaltaan edelleen edellytyksiä parantaa toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta.

Suunnitellut muutokset tekee osittain mahdolliseksi se, että Itä-Suomessa ollaan parhaillaan ottamassa käyttöön uutta kauko-ohjausjärjestelmää, joka mahdollistaa nykyistä laajempien alueiden ohjaamisen turvallisesti ja toimintavarmasti.

Neuvottelujen piirissä ovat Finrail Oy:n Joensuun ja Vainikkalan liikenteenohjaustoimipisteissä työskentelevät vakituiset liikenneohjaajat, yhteensä 15 henkilöä.

Lisätietoja:  operatiivinen johtaja Sanna Järvenpää, sanna.jarvenpaa@finrail.fi

 

 

Jaa