Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Digiradan ensimmäisestä paikannuspilotista lupaavia tuloksia – täyden laitteiston toimivuus testataan vuoden mittaisella testijaksolla

Pe, 11/20/2020 - 10:15

Digirataan kuuluu olennaisena osana uuden junakulunvalvontaan liittyvän kaluston tutkiminen ja testaaminen. Tehtävä ei ole aivan niin yksinkertainen kuin miltä kuulostaa, sillä esimerkiksi Suomen sääolosuhteet, geopoliittinen sijainti ja jopa maailman valtarakenteet vaikuttavat kaikki vahvasti siihen, miten junien kulunvalvonta lopulta voidaan käytännössä tulevaisuudessa toteuttaa.

Rautatieliikenteen talvivarautuminen on yhteispeliä

Ma, 11/16/2020 - 09:46

Talvivarautumisella pyritään minimoimaan junaliikenteelle talvesta aiheutuvia häiriöitä. Finrail, Väylävirasto ja liikennöitsijät ovat parin vuoden ajan varautuneet talveen yhteistoimin. Rautatieliikenteessä kunnossapidon, liikennöinnin ja liikenteenohjauksen tulee toimia saumattomasti, jotta matkustaja- ja tavaraliikenne saadaan sujumaan.

Turvallinen ja sujuva talviliikenne vaatii varautumista ja yhteispeliä

Pe, 11/13/2020 - 09:47

Suomi on siirtynyt liikenteessä talviaikaan. Liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finlandin tavoitteena on turvallinen ja sujuva liikenne maalla, merellä ja ilmassa, ja siksi talviolosuhteet huomioidaan kaikissa liikennemuodoissa tarkasti. Tällä kertaa talveen on varauduttu poikkeuksellisissa oloissa, sillä pandemia vähentää edelleen liikenne-, matkustaja- ja tavaramääriä kaikissa liikennemuodoissa.

ATSEP-henkilöt pitävät lentoliikenteen käynnissä

To, 11/12/2020 - 08:40

ATSEP tulee sanoista Air Traffic Safety Electronic Person. ATSEP-henkilöiden tehtävänä on hallita laaja kirjo lennonvarmistuksen teknisiä järjestelmiä ja ymmärtää niiden välisiä keskinäisiä sidonnaisuuksia sekä vaikutuksia lentoliikenteen operatiiviseen toimintaan.