Hyppää pääsisältöön
Tunneli ja tie, jolla ruuhkaa.

Tieliikenteen ohjaus ja hallinta - Tieliikennekeskukset

ITM Finlandin tieliikennekeskus tarjoaa kumppaneilleen tieliikenteen ohjaus- ja hallintapalveluita ammattitaitoisesti ja tehokkaasti.

Tieliikennekeskusten palveluihin kuuluvat tieliikenteen ajantasaisen tilannekuvan ylläpito, liikenteen ohjaaminen, liikennetiedottaminen sekä häiriönhallinta yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Työn keskiössä on liikenteen turvallisuus ja sujuvuus. Näitä voidaan parantaa mm. ajantasaisella liikennetiedottamisella ja häiriötilanteiden tehokkaalla hoitamisella, jota voidaan tehdä hyödyntämällä monipuolisia liikenteenhallintajärjestelmiä maanteillä ja erityisesti vaativissa tunnelikohteissa. Työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä viranomaisten ja muiden liikenteen toimijoiden kanssa, joita ovat mm. joukkoliikennetoimijat ja urakoitsijat. Suurilla kaupunkiseuduilla korostuu yhteistyö kaupunkien liikenteenhallinnasta vastaavien tahojen kanssa.

Tieliikennekeskus vastaa myös valtakunnallisesta tienkäyttäjän linjasta (0200 2100), jonne voi ilmoittaa tieliikenteen häiriöistä ja jonka avulla välitetään tienkäyttäjiltä tulevaa palautetta tien kunnossapidosta vastaaville urakoitsijoille.

Tieliikennekeskuksella on neljä toimipistettä, jotka sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa.