Hyppää pääsisältöön

Hae

matkustajainfo

Matkustajainformaatiopalvelut

Matkustajainformaatiopalvelua päivittäin sadoilletuhansille matkustajille

   

Matkustajainformaation tavoitteena on auttaa matkustajia onnistumaan junamatkassaan.  Finrail Oy tuottaa junaliikenteen matkustajainformaatiopalveluita valtakunnallisesti asemien ja laiturialueiden näyttö- ja kuulutuslaitteille. Ajantasaista tietoa junaliikenteestä ja sen aikatauluista, poikkeuksista, häiriöistä sekä ennusteita liikenteestä tarjotaan yhteensä noin 180 asemalle.

Finrail Oy tarjoaa matkustajainformaatiota myös asemainfo.fi-nettisivustolla. Palvelussa tarjotaan tietoa mm. ajantasaisista aikatauluista, junaliikenteen häiriötiedotteita sekä erilaisia ohjeita junamatkustamiseen liittyen.  Järjestelmien tuottamaa matkustajainformaatiotietoa tarjotaan myös avoimen rajapinnan Digitraffic-palvelun kautta sovelluskehittäjien sekä eri toimijoiden käyttöön.

Junaliikenteen ajantasaisia aikataulutietoja voi tarkastella myös Finrail Oy:n Junalähdöt-aikataulupalvelusta. Palvelun kautta voi myös avata päivittyvän aikataulunäkymän esimerkiksi tietokoneen ruudulle tai vaikkapa julkisessa tilassa olevaan älytelevisioon.

Finrail Oy:n matkustajainformaatiopalvelujen tuottaminen on Etelä-Suomessa Infokeskuksen asiakaspalvelijoiden ja muualla Suomessa liikenneohjaajien tehtävä. Esimerkiksi matkustajainformaation järjestelmiä ja henkilöstön osaamista kehitetään jatkuvasti. Näin pyritään varmistamaan, että matkustajainformaation laatu on korkeatasoista myös häiriötilanteissa. Palveluja kehitetään aktiivisesti yhdessä junaliikenteen sidosryhmien sekä matkustajilta saatujen palautteiden pohjalta.

Matkustajainformaatioon liittyvää palautetta voit antaa Palauteväylän kautta.

Asemilla olevista opasteista ja staattisesta informaatiosta vastaa Väylävirasto ja junassa annettavasta matkustajainformaatiosta junaliikenteen operaattori.