Hyppää pääsisältöön
Laskeutuva lentokone

ANS Finland lyhyesti

Air Navigation Services Finland Oy vastaa Suomen ilmatilan käytön hallinnasta sekä lentoreitti- ja lennonvarmistuspalveluista 22 lentoasemalla Suomessa.

Lennonvarmistus takaa turvallisen ja mahdollisimman viiveettömän lentoliikenteen Suomessa. Asiakkaitamme ovat kaupallinen ilmailu, Suomen valtion ilmailu ja sotilasilmailu, yleisilmailu sekä lentokoulut.

Suomen aluelennonjohto koordinoi Suomen ylilentoja sekä lentoreiteillä tapahtuvaa lentoliikennettä eri lentoasemien välillä. Aluelennonjohto käsittelee noin 280 000 lentoa vuodessa, joista noin 53 000 on ylilentoja.

Helsingin lennonjohto vastaa lähi- ja lähestymislennonjohtopalveluista Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on vuositasolla noin 170 000 operaatiota. Vuorokaudessa operaatiomäärä on keskimäärin 465.

Verkostolentoasemilla annetaan lennonjohto- tai lentotiedotuspalveluita, riippuen kentän operaatiomääristä ja/tai toiminnan luonteesta.

ANS Finland vastaa myös lennonvarmistuksen tarvitseman infrastruktuurin ja järjestelmien suunnittelusta ja ylläpidosta kansainvälisten vaatimusten mukaan. Tekninen lennonvarmistus käsittää mm. tutkien, navigaatiolaitteiden ja radiolaitteiden ylläpitämistä lentoasemaympäristössä.

Lennonvarmistus on luvanvaraista ja ANS Finlandilla on EU-lainsäädännön mukainen toimilupa lennonvarmistuspalveluiden tarjoamiseen.

ANS Finlandissa työskentelee noin 450 henkilöä 22 paikkakunnalla.

ANS Finland on osa Traffic Management Finlandia, mutta myös markkinoilla toimiva kasvuyritys, joka hyödyttää koko yhteiskuntaa. Teemme päivittäin töitä sen eteen, että lentoliikenne tukee kokonaisvaltaisesti Suomen menestystä ja Suomi pyörii 24/7.

Air Navigation Services Finland Oy on osa Traffic Management Finland –konsernia

Johtoryhmä ja hallitus
    

Johtoryhmä

  • Raine Luojus, toimitusjohtaja
  • Matts-Anders Nyberg, yhtiöpalvelut
  • Karri Hannula, Suomen lennonjohtokeskus (ATCC Finland)
  • Tapio Nurmela, verkostolentoasemat
  • Jani Suomela, vt. tekninen lennonvarmistus
  • Pasi Nikama, markkinointi ja asiakkuudet
  • Kari Kerke, laatu ja kehitys

Hallitus

  • Hallituksen puheenjohtaja: Pertti Korhonen
  • Hallituksen jäsenet: Jarmo Lindberg, Kaisa Olkkonen ja Ilkka Virtanen